APK

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is verplicht voor iedere auto. Dit geldt voor heel Europa, en zorgt voor een betere verkeersveiligheid en beschermt het milieu. Als je geen geldige APK meer hebt op de auto mag je niet rijden. Als je dat wel doet, en je krijgt een ongeluk ben je niet verzekerd en zal de verzekering geen geld uitkeren.

APK keuring bij Garage Anno de Wit in ’t Zand
Voor een APK keuring ben je bij Garage de Wit aan het goede adres. Met ruim 25 jaar ervaring kijken wij de auto na. Wilt u de APK combineren met een grote of kleine beurt? Dat is geen probleem. Indien gewenst bellen wij u op zodra wij eventuele problemen of aandachtspunten hebben gevonden, en bespreken we de kosten en de noodzaak.

Wanneer APK?
Over het algemeen geldt dat auto’s elk jaar een APK moeten ondergaan. Als je een nieuwe auto hebt gelden er (de eerste jaren) andere regels. Wilt u weten hoe het met uw auto zit? Dan kunt u in de tabel kijken bij het RDW.

Als de auto al eerder een APK heeft gehad, kunt u op het APK keuringsrapport zien wanneer u weer een nieuwe APK nodig heeft. Tot 2 maanden voor de einddatum van je huidige APK, kunt u de APK keuring vernieuwen. De nieuwe geldigheidsdatum wordt dan met 1 of 2 jaar (bij nieuwe auto’s) verlengd. Wanneer u de auto meer dan 2 maanden voor de einddatum opnieuw laat keuren, dan krijgt de auto een nieuwe keurdatum.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.